« TAKAISIN NÄYTTELYIHIN

Pintaa syvemmältä ja Esinekoosteita

Kimmo Ojanen ja Pekka Suomäki

16.5.2024 – 20.6.2024

puureliefi, jossa hyödynnetään vanhan puun syyrakennetta

Näyttelyn kuvaus

Kimmo Ojanen antaa uuden elämän kierrätyspuulle, kuten puretun saunan lattialankuille. Ojasen teokset hengittävät kuvanveiston, maalaustaiteen ja käsityötaidon välimaastossa. Teoksia voi kutsua vaikkapa reliefeiksi, mutta sellaisina ne käyvät dialogia abstraktin nykymaalaustaiteen kanssa.

Pekka Suomäen esinekoosteet hyödyntävät hukka-, löytö-, ja luonnonmateriaaleja. Suomäki käsittelee ajatonta ihmislajin itsetuhoisten käytöstapojen teemaa. Usein pienikokoiset esinekoosteet herättävät ajattelemaan suuria kysymyksiä, kuten rajatonta kasvua rajallisissa olosuhteissa.

Kimmo Ojanen ja Pekka Suomäki

Kimmo Ojasen työ taiteilijana kuvastaa hänen kunnioitustaan puita kohtaan. Hän on työstänyt puuta erilaisissa projekteissa yksityishenkilöille, yrityksille ja julkisisiin tiloihin. Ojanen antaa puumateriaalin sielukkuuden ohjata vaistonvaraista työskentelyprosessiaan.

Pekka Suomäki (s. 1961) on kuvataiteilija, joka on pitänyt yksityis-, yhteis- ja ryhmänäyttelyitä vuodesta 1991. Aiheet ovat pysyviä: ihmislajin itsetuhoinen käytös eri muodoissaan. Pekka Suomäki asuu ja työskentelee Korpilahdella.

Näyttelyn teoksia